Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Ποδόσφαιρο

Τα ποδοσφαιρικά παπούτσια ξεχωρίζουν από τα υπόλοιπα στο κάτω τους μέρος. Υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες. Αυτά που έχουν πολλές και μικρού μεγέθους τάπες και αυτά που έχουν λιγότερες (το ελάχιστο είναι έξι τάπες) και μεγαλύτερου μεγέθους. Επιλέξτε τη πρώτη κατηγορία αν θέλετε να παίξετε ποδόσφαιρο σε χωμάτινες επιφάνειες και σε πλαστικές (τα γνωστά μας 5Χ5) ενώ τη δεύτερη κατηγορία αν παίζετε σε χόρτο.
Αν έχετε κάποια ειδικά προβλήματα είναι προτιμότερο να ακολουθήσετε τις υποδείξεις του γιατρού σας και να ενημερώσετε τον άνθρωπο που θα σας εξυπηρετήσει στο κατάστημα ώστε να σας προτείνει τα κατάλληλα για τη περίπτωση σας.Αν αγχωθήκατε από όλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να επηρεάζεστε , στις περισσότερες των περιπτώσεων όλοι καταλήγουμε να παίρνουμε το παπούτσι που μας αρέσει οπτικά. Βλέπετε το μάτι μας δεν καταλαβαίνει από αερόσολες και τεχνολογικές εξελίξεις


Διαλέγοντας το σωστό αθλητικό παπούτσι

Ο μέσος άνθρωπος της πόλης κάνει περίπου 8.000 - 10.000 βήματα τη μέρα. Αν πολλαπλασιάσετε αυτή την αναλογία με τις 7 μέρες της βδομάδας και τις 52 βδομάδες του χρόνου και το γινόμενο με το μέσο όρο ζωής θα διαπιστώσετε ότι κάνουμε πάνω από 150.000 χιλιόμετρα στη ζωή μας.Αυτό σημαίνει ότι κάνουμε πάνω από 4 φορές το γύρο της γης περπατώντας!
Επενδύστε ελάχιστο από το χρόνο σας για να κάνετε τη σωστή επιλογή για το παπούτσι που θα φοράτε καθημερινά.
Ό,τι παπούτσι και να διαλέξετε καλό είναι να γνωρίζετε την ανατομία του.
Άνω τμήμα
Είναι το κομμάτι του παπουτσιού που θα σας τραβήξει τη προσοχή και θα σας δημιουργήσει την επιθυμία να το αγοράσετε. Είτε είναι δέρμα, είτε suede , είτε ακόμα είναι πάνινο το άνω τμήμα του παπουτσιού προστατεύει το άνω τμήμα του ποδιού σας. Συνδέεται εσωτερικά με το ενδιάμεσο τμήμα και είναι το τμήμα του παπουτσιού που θέλει τη περισσότερη φροντίδα. Αποτελείται από μικρότερα τμήματα όπως είναι τα κορδόνια, η μπροστινή περιοχή που αγκαλιάζει τα δάχτυλα και η περιοχή γύρω από τους αστραγάλους.
Ενδιάμεσο τμήμα
Το συγκεκριμένο κομμάτι του παπουτσιού αποτελεί το συνεκτικό κομμάτι ανάμεσα στο άνω τμήμα και στον πάτο. Καθορίζει σε μεγάλο βαθμό τη σταθερότητα του βηματισμού σας, παίζει καίριο ρόλο στην αντικραδασμική απόδοση του παπουτσιού και στη διάρκεια ζωής του. Αν στο συγκεκριμένο κομμάτι παρατηρηθούν φθορές σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στις περισσότερες περιπτώσεις στο λάθος τρόπο που βαδίζετε.
Πάτος
Είναι το ελαστικό κομμάτι που έχει εγκατασταθεί στο εσωτερικό κάτω κομμάτι του παπουτσιού. Στόχος του είναι να απορροφά του κραδασμούς και να κάνει το περπάτημα σας πιο άνετο. Οι περισσότερες εταιρείες ψεκάζουν το συγκεκριμένο κομμάτι με ειδικό υλικό που στόχο έχει να μειώνει τις άσχημες μυρωδιές και τη μείωση των πιθανοτήτων για εμφάνιση μυκήτων.
Σόλα
Είναι το πιο σκληρό κομμάτι του παπουτσιού καθώς είναι αυτό που έρχεται σε επαφή με το έδαφος. Η μορφή του ποικίλει ανάλογα με τη κατηγορία του παπουτσιού και τη χρήση για την οποία το θέλετε. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή της κατάλληλης σόλας.

Τι παπούτσι να πάρω ;

Τη δεκαετία του ’60 ο καταναλωτής αθλητικών παπουτσιών είχε μόνο μια επιλογή … και αυτή ήταν τα κλασσικά πάνινα παπούτσια.Η συνεχόμενη τεχνολογική ανάπτυξη προσφέρει ολοένα και πιο αποδοτικά παπούτσια δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν παπούτσια που μέχρι πριν από μερικά χρόνια δεν μπορούσαν ούτε καν να φανταστούν. Οι δυνατότητες που έχει ο καταναλωτής στην εποχή μας δεν είναι απαραίτητα ακριβές. Καλό είναι να τονίσουμε ότι το ακριβό παπούτσι δεν σημαίνει ότι είναι και πάντα αυτό που σας ταιριάζει.
Βασικότερη παράμετρος για την επιλογή του παπουτσιού είναι ο λόγος για τον οποίο θέλετε το καινούργιο σας παπούτσι.











Δεν υπάρχουν σχόλια: